VÍDEOS I ÀUDIOS SOBRE LA WEB 2.0 I ELS RECURSOS DIGITALS

EDUCACIÓN EXPANDIDA
L'hora del lector - 29/04/2009

Laura Borràs i el llibre electrònic

La professora de la UB, Laura Borràs, especialista en literatura digital, parla a la primera part del programa amb Emili Manzano sobre aquest nou tipus de literatura i un dels seus suports, el llibre electrònic. Marina Espasa i Enric Juste presenten al seu reportatge la web Rodamots, els continguts de la qual han estat ara recollits en un llibre.

Pay Attention: Has parat esment de com aprenen els teus alumnes?
Video amb text en anglés molt interessant per a contrastar els nous aprenentatges dels nadius digitals enfront dels que són a l'altra banda de "l'escletxa". Tot i tenir finalitat comercial, les preguntes i les informacions aportades ací ens faran reflexionar sobre els usos de les noves tecnologies.


Euro-IX difon un vídeo divulgatiu per explicar el funcionament d'internetEn la 59a reunió de RIPE (Réseaux IP Européens), que ha tingut lloc a Lisboa del 7 al 9 d'octubre, s'ha presentat el vídeo guanyador del Film Competition The Internet Revealed, una iniciativa de l'associació europea de punts neutres Euro-IX que ha plantejat a directors de cinema amateurs i professionals el repte de fer un curt que expliqui al públic en general i als agents implicats com s'interconnecten les xarxes per crear la world-wide web o xarxa de xarxes.

El vídeo guanyador, de 5 minuts de duració i premiat amb 25.000 euros, és un audiovisual de caràcter didàctic que explica de forma fàcil i clara la història del funcionament d'internet, centrant-se en la seva infraestructura interna, des de la perspectiva de l'usuari final. A més, el vídeo inclou la definició d'un punt neutre i de les polítiques d'intercanvi de tràfic que porten a terme.

FONT: Centre de Supercomputació de Catalunya.

The Internet Revealed: A film about IXPs [WITH SUBTITLES]


The Dutch ICT think tank EPN (recently merged with ECP.nl to ECP-EPN) has produced this short movie, clearifying the Web 3.0 concept. Which possibilities and implications for society does this next phase of the web induce?
The EPN foundation sets the agenda and approaches web 3.0 from various points of view and draws attention to it's implications for society.
CATALUNYA RÀDIO: 21.10.08 (minut i mig)
EL DIRECTORI DEL WEB 2.0

CATALUNYA RÀDIO: 10.09.09 (notícia d'un minut i mig on es presenta aquesta nova web).
JAMENDO.COM. MÚSICA GRATIS A INTERNET
A SHARED CULTURE: CREATIVE COMMONS (subtítols en català)
ENLLAÇ DEL VÍDEO: http://dotsub.com/view/a4f2e36b-6730-466d-92ce-f90697ad86f2

Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".
Creative Commons va ser fundada l'any 2001 als Estats Units, amb el suport del Centre del Domini Públic, per James Boyle i Lawrence Lessig (experts en propietat intel·lectual i ciberlleis), Hal Abelson (professor del MIT), Eric Saltzman (advocat i expert en ciberlleis) i Eric Eldred (editor web). Estudiants del Berkman Center for Internet & Society a la Harvard Law School han ajudat també en el projecte. Lawrence Lessig n'és l'actual president i és professor de dret a la Universitat de Stanford, que és on s'ubica actualment Creative Commons. (FONT: Viquipèdia)